ECB üyesi 'gereksiz faiz artırımına' karşı çıktı

İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, "ECB, reel faiz oranlarında gereksiz artıştan kaçınmalı" dedi.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, ECB'nin Euro Bölgesi'ndeki özel ve kamu borç seviyesi göz önüne alındığında, reel faiz oranlarını çok yükseltmekten kaçınması gerektiğini söyledi.
ECB, 2022 yılı Temmuz ayından bu yana faiz oranlarını 300 baz puan artırdı ve Mart ayı için 50 baz puanlık artışın sinyalini verdi.
Aynı zamanda İtalya Merkez Bankası Başkanı olan Visco, enflasyonu düşürmek için bir durgunluğun kaçınılmaz olduğuna inanmadığını belirtti.
Visco, "Bugün enflasyonun düşürülmesine açık bir şekilde ihtiyaç var, ancak Euro Bölgesi'nde hakim olan özel ve kamu borç seviyeleri göz önüne alındığında, reel faiz oranlarında gereksiz ve aşırı bir artış tasarlamaktan kaçınmaya dikkat etmeliyiz." dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YARIN SATIŞTA! BİM 13 Mayıs Salı Aktüel Ürünler Kataloğu: Bu Salı BİM'de Neler Var?
ING, 2025 için enflasyon ve döviz kuru tahminini açıkladı
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | 2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi: Artış olacak mı, ne zaman yatacak?
Bitcoin ve Ethereum'da sert yükseliş: Ticaret ateşkesi piyasaları harekete geçirdi
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Bayram öncesi emekli ikramiyesinde rekabet kızıştı! Rakam 30 bin liraya dayandı… İşte en yüksek ödeme yapan banka