hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB'de bir tespit bir uyarı

    ECBde bir tespit bir uyarı
    expand

    ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ECB politikasının sorunlu kredileri artırabileceğini söylerken ECB Üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir "Faizleri daha fazla artırmaya ihtiyaç olabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ECB politikasının sorunlu kredi seviyelerini yukarı itebileceğini söyledi.

    Luis de Guindos faiz artırımlarında nihai aşamaya gelindiğini belirtirken, şu ana kadar göstergeler sağlıklı olmaya devam etse de yüksek borçlanma maliyetlerinin bankaların varlık kaliteleri üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

    İtalya'da yayınlanan Il Sole 24 Ore gazetesine konuşan Guindos, "Para politikasını sıkılaştırma patikamızda son düzlüğe girildi. Bu nedenle 25 baz puanlık normal adımlara döndük" dedi.

    Faiz artırımlarının bazı borçluların geri ödemelerini yapmakta daha fazla zorlanmalarına yol açabileceğini belirten Guindos, "Şu anda iyileşen kar marjları sorunlu kredilerden kaynaklanan potansiyel zararları telafi ediyor. Ancak yavaşlayan ekonomi ile faiz artırımlarının bir araya gelmesi bankalar için fonlama maliyetini yükseltir ve sorunlu kredilerde bir artışı beraberinde getirir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ECB Üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir faizleri önceden öngörülenden daha fazla artırmaya ihtiyaç olabileceğini söyledi.

    Peter Kazimir, ECB'nin enflasyonu yatıştırmaya yardım için faiz oranlarını önceden düşünülenden daha uzun süre artırmasının gerekli olabileceğini belirtti.

    Kazimir, ECB'nin yapılmış faiz artırımlarının etkili olup olmadığını değerlendireceği en erken tarihin eylül olabileceği yönündeki söylemini tekrarladı.

    "Önümüzde faizleri artırmaya karar vereceğimiz daha çok toplantı olduğuna inanıyorum ve faizleri daha da artıracağımızı düşünüyorum" diye konuşan Kazimir, "Temel göstergelere baktığımızda gizli bir şey yok, 50 baz puan artırım ile tatmin olabilirdim ancak 25 baz puan artırımda normale dönüş ve faiz artırımlarını düşünülenden daha uzun süre artırabileceğimiz anlamına geliyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow