hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB'de faiz çatlağı! Üyeler beklentilerinde ayrı düştü

    ECBde faiz çatlağı Üyeler beklentilerinde ayrı düştü
    expand

    ECB yetkilileri arasında görüş ayrılığı oluştu. Konuşmalarında faiz artırımlarına ilişkin beklenti ve yorumlarıyla sözlü yönlendirmelerini gerçekleştiren üyeler, temkinli davranma konusunda uzlaşamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyeleri faiz artırımlarının ne kadar ve nasıl devam etmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varamadı.

    Yönetim Konseyi Üyeleri Joachim Nagel ve Martins Kazaks faiz artırımlarının devam ettirilmesini isterken, Mario Centeno ve Fabio Panetta ise daha temkinli hareket edilmesi taraftarı olduklarını ortaya koydu.

    Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks, ECB'nin faiz oranlarını çok daha yukarı çıkarması gerektiğini belirtirken, bir resesyon ortaya çıksa bile faiz artırımlarının duraklatılmaması gerektiğini savundu.

    Kazaks, "Enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine geri getirilmesi için faiz oranlarının çok daha yukarı gitmesinin gerekeceği açık" dedi.

    Almanya Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel, ECB'nin orta vadede enflasyonu aşağı getirmek için faizleri daha da artırmaktan çekinmemesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nagel, "Euro Bölgesi faizinde yolculuğun ne zaman sona ereceği konusunda spekülasyonda bulunmayacağım, biz ABD'den farklı bir durumdayız" dedi.

    ECB Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta ise bankanın faiz oranlarını çok hızlı artırmaktan kaçınması gerektiğini vurguladı. Panetta aşırı hızlı faiz artırımının ekonomik büyümeye, konut fiyatlarına ve finansal piyasalara zarar vereceğini savundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow