hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB'den dijital Euro açıklaması

    ECBden dijital Euro açıklaması
    expand

    ECB yöneticilerinden Panetta, Dijital euronun kullanımının serbest olacağını ve kullanıcıların kişisel verilerinin tutulmayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, euronun çıkarılacak dijital versiyonunun kullanımının serbest olacağını ve herkes tarafından kullanılabileceğini söyledi. Panetta, ECB'nin dijital euro kullanıcılarının herhangi bir kişisel verisini saklamayacağını da vurguladı.

    Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'nde konuşan Panetta, "Dijital euro bir kamu malı olacak. Dijital euro kullanılarak kişiler arasında yapılacak ödemeler nakit ödemeler gibi ücretsiz, serbest olacak" dedi.

    Panetta ayrıca, ECB'nin vatandaşlar için dijital euro hesabı sunmayacağını, insanların programlı, düzenli ödemelerini dijital euro hesapları üzerinden ödemeleri gibi bir imkanın olmayacağını vurguladı.

    Dijital paranın çıkarılması halinde ECB'nin ödemeler için kendi uygulamasını çıkarabileceği gibi ticari bankalara dijital euroyu kendi platformlarına ekleme izni de verebileceğini anlatan Panetta, "ECB dijital euronun nerelerde, ne zaman ve kimlar tarafından kullanılabileceği konusunda herhangi bir limit koymayacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow