hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ek ders ücreti 2024: Öğretmenlerin bir saat ek ders ücreti ne kadar?

    Ek ders ücreti 2024: Öğretmenlerin bir saat ek ders ücreti ne kadar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Memur maaşlarındaki temmuz ayı artışının ardından, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri de gündeme geldi. Temmuz 2024 itibarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yapılan zamlarla birlikte yeni oranlar belirlendi. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri, memur maaşlarına yapılan %19,31'lik zam doğrultusunda arttı. Peki, öğretmenlerin bir saat ek ders ücreti ne kadar? İşte ek ders ücretiyle ilgili detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz zammının ardından gözler öğretmen zamlı ek ders ücretine çevrildi. Ek ders ücreti, özellikle öğretmenlerin, normal çalışma saatleri veya görev tanımları dışında verdiği dersler için aldıkları ek ödemeyi ifade eder. Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çalışan öğretmenler, belirlenen haftalık ders saatlerinin üzerinde verilen dersler için ek ders ücreti alırlar. Bu ücretin miktarı, öğretmenlerin statülerine (kadrolu, sözleşmeli), eğitim seviyelerine ve verilen ek ders saatlerine göre değişiklik gösterebilir. Ek ders ücretleri, genellikle devletin belirlediği tarifeler üzerinden hesaplanır ve öğretmenlerin maaşlarına ek olarak ödenir. Ayrıca, ek ders ücretleri zaman zaman yapılan maaş zamları veya ekonomik düzenlemelerle değişebilir.

    ÖĞRETMENLERİN BİR SAAT EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

    2024 Temmuz ayı zammı öncesi öğretmenlere ödenen ek ders ücreti 105 TL idi. %19.31'lik artış sonrası ortalama olarak 20 TL oranında artış yaşandı. Bu durum 125 TL olarak hesaplara yansıdı. 

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow