hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomistlerin Merkez Bankası faiz kararı tahmini ne? Gözler PPK faiz kararında! 20 Ocak 2022

    Ekonomistlerin Merkez Bankası faiz kararı tahmini ne Gözler PPK faiz kararında 20 Ocak 2022
    expand

    Ekonomiyi takip edenlerin gözü bugün saat 14.00’da açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararında. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ekonomistlerin faiz kararı tahminleri açıklandı. İşte 2022 ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentilerine dair detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararı merak ediliyor.  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) ocak ayı faiz kararlarına ilişkin yapılacak ilk toplantı 20 Ocak 2022 Perşembe günü gerçekleşecek. Merkez Bankası faiz kararının ise saat 14.00’te açıklanacak. Her ay olduğu gibi bu ay da ekonomistlerin tahminleri merak konusu oldu.

    EKONOMİSTLERDEN MERKEZ BANKASI (TCMB) FAİZ KARARI TAHMİNİ

    Geçen yılın son PPK toplantısında politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 15'den yüzde 14 seviyesine çekilmişti. Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 14 düzeyinde sabit bırakacağını tahmin ediyor. Analistler, hafta genelinde yurt içinde faiz kararı ve karar metninde verilecek mesajların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguladı.

    Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ekonomist Sadi Özdemir şu ifadeleri kullandı: "Aslında beklenti yüzde 99 herhangi bir değişiklik olmaması yönündedir. Kişisel olarak da düşündüğümüzde Türkiye yeni bir ekonomi modeline geçiş yaptı. Düşük faiz politikası uyguluyor. Burada kurları sakinleştirmek için alınmış bir karar var. Kur garantili mevduat sistemi. Faizi indirerek kurlar tarafındaki istikrarın piyasada biraz da olsa bozulmasını herhalde düşünmezler diye bir kanaat var. Faiz indiriminin devam etmeyeceği görüşü hakim” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow