hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El Salvador lideri Bitcoin yatırımını savundu! "Gördünüz mü, kâr ettik"

    El Salvador lideri Bitcoin yatırımını savundu Gördünüz mü, kâr ettik
    expand

    Bitcoin'in son rallisinden bir kazanan da El Salvador oldu. El Salvador Başkanı Nayib Bukele Bitcoin'in bir yıldan uzun bir süre sonra ilk kez 40.000 doların üzerine çıkmasından kısa bir süre sonra attığı bir tweet ile ülkesinin Bitcoin alımlarını savundu. Bukele, Bitcoin portföylerinin 3,6 milyon dolar kâr elde ettiğini belirterek, varlıkları satmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi. Bukele, El Salvador'un Bitcoin stratejisine ilişkin medyada yer alan haberlere de şikayet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Salvador'un Bitcoin yatırımları kâra geçti. Başkan Nayib Bukele, ülkenin Bitcoin varlıklarının 2021'den bu yana yüzde 2,84 veya 3,6 milyon dolar artışla 130 milyon doları aştığını duyurdu.

    El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı bir paylaşımda ülkesinin kripto para birimi Bitcoin'e yaptığı yatırımla övündü.

    Bukele, kriptonun 20 ay sonra ilk kez 42.000 doları geçtiği rallisinin ardından ülkenin şu anda 130 milyon doları aşan toplam Bitcoin varlıklarının bir ekran görüntüsünü yayımladı.

    El Salvador'un toplam Bitcoin portföyü 2021'den bu yana yüzde 2,84 veya 3,6 milyon dolar arttı, ancak Bukele bu kâra karşın kriptoyu satmayacağını söyledi.

    Bukele "Elbette satmak gibi bir niyetimiz yok; amacımız hiçbir zaman bu olmadı. Fiyatın gelecekte dalgalanmaya devam edeceğinin tamamen farkındayız, bu uzun vadeli stratejimizi etkilemiyor." dedi.

    EL SALVADOR'UN BITCOIN GEÇMİŞİ

    El Salvador, 2021 yılında dünyada Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Ülke aynı zamanda ABD dolarını yasal para birimi olarak kullanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Salvadorluların Bitcoin ile arazi satın almalarına, Bitcoin ile vergi ödemelerine izin veriliyor ve Bitcoin ATM'leri ülkenin dört bir yanına dağılmış durumda.

    El Salvador hükümeti de vatandaşlarını dijital kripto cüzdanlarını indirmeye çağırdı ve bunu yapmaları halinde zaman zaman 30 dolar değerinde Bitcoin teklif etti.

    Kripto alanındaki pek çok kişi El Salvador'un kripto deneyini takdir ederken Uluslararası Para Fonu (IMF) ülkeyi Bitcoin'in istikrarsızlığı konusunda uyardı.

    Biden Yönetimi de, sektörün daha fazla düzenlenmesini umduğu için çeşitli vesilelerle kripto hakkında uyarılarda bulundu.

    Bukele ise birkaç kez, ülkesinin sadece "düşüşü satın aldığını" söyleyerek, Bitcoin'e olan desteğini açıkça sürdürdü.

    KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

    Bitcoin'in bu yılki yüzde 150'ye yakın yükselişine rağmen, Bitcoin ve Ether gibi en çok sahip olunan dijital varlıkların çoğunun fiyatları 2021'in en yüksek seviyelerinden hala düşük.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow