hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır? Elektrik faturası yardımı kimlere verilecek?

    Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır Elektrik faturası yardımı kimlere verilecek
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı yaptığı açıklamalar sonrasında elektrik desteği yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin ailenin elektrik desteği kapsamına alınacağını, doğalgaz desteğinden de yaklaşık 4 milyon hanenin faydalanabileceğini söyledi. Peki, elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır? Elektrik yardımı kimlere verilecek? İşte, elektrik yardımı başvuru şartları hakkında ayrıntılar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kabine Toplantısı'nda alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik faturası desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu açıklama sonrasında gözler yardım alması gereken vatandaşlara ödenecek olan elektrik desteği başvurulanın nasıl yapılacağına çevrildi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik faturası desteğiyle ilgili şunları söyledi;

    Elektrik tüketim desteği programı kapsamında son 3 senede yıllık ortalama 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Elektrik desteği programının kapsamının kronik hastalığı nedeniyle cihaz kullanan maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için de genişletiyoruz. 50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha bu kapsama alıyoruz. Kömür yardımı alan hanelerde isteyenlerin bunu doğalgaz alarak da alabilmelerini sağlayan paket hazırlanmakta. Doğalgaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak.

    ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ELEKTRİK DESTEĞİ 2022 NE KADAR?

    Evde yaşayan kişi sayısı    Yardım Tutarı (TL)

    1-2 kişi           103

    3 kişi   137,33

    4 kişi   171,67

    5 kişi   206

    2022 yılı için yardımın üst limiti 206 liraya belirtilmişti.

    ELEKTİRİK FATURA DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?

    Bakanlığın sayfasında yer alan bilgiye göre: Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow