hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk Twitter'da ödemeleri entegre etmek istiyor

    Elon Musk Twitterda ödemeleri entegre etmek istiyor
    expand

    Elon Musk, Twitter'da geliri artırma amacıyla Twitter ödemeleri entegre etmek için harekete geçti. Sosyal medya platformu, 1 yıl içinde ABD'de lisans almayı planlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter, ABD genelinde düzenleyici lisanslara başvurmak ve ödemeleri işlemek için gerekli olacak yazılımı tasarlamak da dahil olmak üzere, sosyal medya platformu aracılığıyla ödemeleri mümkün kılmak için ne gerekiyorsa yapacak.

    Financial Times'ın Pazartesi günkü bir raporuna göre , ödeme yeteneklerini entegre etme hamlesi, Twitter CEO'su Elon Musk'ın şirketi tekrar karlılığa döndürmeye yardımcı olacak yeni gelir akışları aramasıyla birlikte geldi.

    Musk, uzun süredir platform aracılığıyla ödemeleri mümkün kılma olasılığının ipuçlarını veriyordu ve şimdi milyarderin Twitter'ın yıllık 5 milyar dolarlık reklam işinde platformu satın aldığından bu yana önemli düşüşler gördükten sonra yeni gelir akışları yaratma planının kritik bir parçası gibi görünüyor.

    Sosyal medya platformunun yönetimi ve moderasyonuyla ilgili endişeler, bazı şirketlerin Musk'ın Twitter'ı izlediği yönü değerlendirene kadar reklamlarını geri çekmesine neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022'nin sonlarında Musk, ödemeleri işleyebilecek bir "süper uygulama" oluşturmak üzere bir programcı ekibini işe almak amacıyla Twitter'ın hisse senedi yatırımcılarından daha fazla sermaye toplamak için bir teklifte bulundu.

    Ödemeleri kolaylaştırmak için gereken mimariyi oluşturmaya odaklanan Twitter ekibinin başında, "Twitter içinde Musk'ın hızla yükselen bir teğmeni" olan Ester Crawford bulunuyor. Küçük bir araştırmacı ekibiyle birlikte Crawford, sistem tarafından toplanan kullanıcı verilerini depolamak ve korumak için bir kasa tasarlamak üzere çalışıyor.

    Raporda, şirketin ayrıca bir ödeme hizmeti başlatmadan önce gerekli düzenleyici kontrollerle ilerlediği belirtildi. Düzenleyici bir dosyaya göre, Kasım ayında Twitter ABD Hazinesine bir ödeme işlemcisi olarak kaydoldu . Konuya aşina olan iki kişi, lansmanı için gerekli olan bazı eyalet lisansları için de başvuruda bulunmaya başladığını söyledi.

    Twitter bir yıl içinde ABD'de lisans almayı umuyor ve bu noktada şirket genişlemeye ve uluslararası düzenleyici onay almaya çalışacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow