hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elon Musk'tan 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını reddeden yeni mektup

    Elon Musktan 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını reddeden yeni mektup
    expand

    Elon Musk, Twitter alımında anlaşmanın tek taraflı sonlandırıldığını bildiren ikinci mektubu SEC’e gönderdi. Musk, platformla olan yasal savaşının ortasında Twitter eski güvenlik şefi Peiter Zatko'yu mahkemeye çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bir dosyaya göre, Tesla CEO'su Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter alımını iptal eden ikinci bir mektup gönderdi.

    Mektup , sosyal medya devi tarafından sağlanan bilgilerin yanlış ve yanıltıcı olduğunu iddia eden Temmuz ayında gönderilen bir mektubu takip ediyor.

    Musk, Nisan ayında Twitter'ı satın almayı teklif ederken, platformdaki spam veya sahte hesapların sayısıyla ilgili endişeleri öne sürerek planını bir sonraki ay askıya almıştı. Milyarder, sosyal medya devi tarafından sağlanan bilgilerin yanlış ve yanıltıcı olduğunu iddia ederek geçen ay planı rafa kaldırdı.

    Yeni mektup, dosyalamaya göre “8 Temmuz Fesih Bildiriminin herhangi bir nedenle geçersiz olduğunun belirlenmesi durumunda bu ek fesih bildiriminin teslim edilmesini” içeriyor.

    ZATKO GÖREVDEN ALINIYOR

    Öte yandan The Wall Street Journal , The Verge ve CNN'e göre Twitter güvenlik şefi Peiter Zatko dava için 9 Eylül'de görevden alınacak. Bloomberg, Twitter'ın da Zatko'yu mahkemeye çağırdığını bildirdi. Zatko Twitter'ı gevşek güvenlik uygulamalarıyla ve özellikle Musk'a platformundaki botların sayısı hakkında yalan söylemekle suçlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zatko'nun avukatları, Musk'ın ekibinin kendisine Cumartesi günü bir mahkeme celbi ile hizmet ettiğini doğruladı. Açıklamada, "Sayın Zatko, bu mahkeme celbinin yasal yükümlülüklerine uyacaktır” dediler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow