hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli ikramiyesi 2022 ne kadar olacak, kaç TL? Bayram ikramiyesi miktarı 4 bin olabilir!

    Emekli ikramiyesi 2022 ne kadar olacak, kaç TL Bayram ikramiyesi miktarı 4 bin olabilir
    expand

    Emekli maaşına yapılan zam sonrasında ise gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. Emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa aldıkları bayram ikramiyesiyle ilgili detaylar gündemde.  Peki, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliler ne kadar bayram ikramiyesi alacak? İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl emekli maaşlarına yapılan zam sonrasında ise en düşük emekli maaşı 2500 TL'ye çıktı. Geçtiğimiz yıl 1100 TL olan emekli bayram ikramiyesinin bu yıl artıp artmayacağı ise merak ediliyor. Alınan bilgilere göre, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen ikramiyenin 1100 liradan 2 bin liraya çıkarılacağı öngörülüyor. Böyle olması durumunda ise iki bayramda da ikramiye alacak emeklilere toplamda 4 bin lira ödenecek.

    EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

    Prof. Dr. Cem Kılıç, "Emeklilere ikramiye uygulaması 2018 yılında başladı. 2018'de yılda 2 kere olmak üzere bütün emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi verilmişti. Geçen yılda bu rakam 1.100 liraya Bu sene ise enflasyondaki hareketlilik, memur maaş zamları bu çerçeve üzerinden düşündüğümüz zaman bu sene bu rakamın en düşük emekli maaşına çekilmesi gibi bir talep ortaya çıktı. Hükümet bu talebi değerlendirecektir. Benim tahminime göre emekli ikramiyesi 2000 lira civarına çekilebilir." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow