hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli ikramiyesi artacak mı, ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyesi zammı!

    Emekli ikramiyesi artacak mı, ne kadar olacak Emekli bayram ikramiyesi zammı
    expand

    Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere toplamda iki kere verilen bayram ikramiyelerinin 2024 yılında ne kadar zamlanacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Bu açıklama sonrasında "Emekli ikramiyesi artacak mı, ne kadar olacak?" sorgulamaları hız kazandı. İşte detaylar Neşe Akbaş’ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 yılından bu yana emeklilere verilen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı gündemde yer alıyor. Mevcutta her iki bayram için toplamda 4 bin lira ödeme yapılıyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları sonrasında milyonlarca emekli için zam umudu da doğmuş oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 yılının Ocak-Temmuz dönemi için hak ettiği yüzde 37.57'lik zammın üstüne 11.68 puan daha artış yapılarak maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere 2023 yılında 5 bin lira ekstradan ikramiye ödenmişti.

    BAKAN IŞIKHAN'DAN İKRAMİYE AÇIKLAMASI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan; "2002 yılından bu yana emeklilerimiz bizim için çok değerli olmuştu. Enflasyona karşı tüm vatandaşları ezdirmeme ilkesi emeklilerimiz için de söz konusu. 2018 yılında bunu hayata geçirdik. 2 bayram için 2 bin TL ile başladık. 2021 yılında 2200 TL’ye, 2023 yılında 4 bin TL’ye yükselttik. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon TL bayram ikramiyesi olarak ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. 1 seferlik 5 bin TL destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ İKRAMİYESİ ARTACAK MI, NE KADAR OLACAK?

    Yapılan açıklamalar doğrultusunda emeklilerin bayram ikramiyesine zam gelecek. Ne kadar zam olacak tahminine göre %50 zam yapılabilir. Bin TL fark ile 3 bin TL’ye yükselmesi söz konusudur. İkinci tahmine göre ise şuan verilen 2 bin TL bayram ikramiyesi %150 artış ile 5 bin Türk lirası olabilir. EYT'den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emeklilerin de ikramiyeden faydalanması öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow