hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli ikramiyesinde 2 bin lira detayı! Emekli bayram ikramiyesi 2022 ne kadar olacak?

    Emekli ikramiyesinde 2 bin lira detayı Emekli bayram ikramiyesi 2022 ne kadar olacak
    expand

    Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala emekliler tarafından bayram ikramiyeleriyle ilgili detaylar merak ediliyor. Her dini bayramda emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri geçen yıl 1100 TL'ye yükselmişti. Peki, Emekli bayram ikramiyesi 2022 ne kadar olacak, ne zaman yatacak? İşte emeklileri yakından ilgilendiren bayram ikramiyesinde 2 bin lira detayı..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusu Ramazan Bayramı yaklaşırken gündeme geldi. Hükumet kanadında gerçekleşen hazırlığa göre emekli bayram ikramiyesi bu yıl artış gösterecek. Meclis gündemine getirmeye hazırlanan teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da bulunuyor. Bunun için yasal düzenleme yapılarak, “Her yıl enflasyon oranında arttırılır” hükmünün konulması planlanıyor.

    EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 NE KADAR OLACAK?

    Verilen bilgiye göre, bu konuda Maliye Bakanlığı ve AK Parti’nin ekonomi kurmayları bir çalışma yapıyor. Bütçeye maliyeti hesaplanıyor. Toplantılarda, bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler dile getirildiği öğrenildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi değerlendirildi. Bu görüş daha fazla ağırlık kazandı.

    Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa, bu Ramazan Bayramı’nda bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek. Tartışmaları bitirmek için düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması önerildi. Böylece her yıl ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek kalmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

    2022 Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihine denk geliyor. Emekli ikramiyelerinin de bu tarihten önce hesaplara yatması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow