hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemesi yapılacak mı, ne zaman, ne kadar?

    Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemesi yapılacak mı, ne zaman, ne kadar
    expand

    Milyonlarca emekli 100. yıl özelinde verilmesi beklenen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında bilgi arayışında. Emekli ikramiyesinin miktarı ve verilip verilmeyeceği konusunda SSK ve Bağ-Kurlular tarafından merak ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemesi yapılacak mı? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl, Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle 29 Ekim’de emeklilere yılın 3. ikramiyesinin verilip verilmeyeceği gündemde yer alıyor. Normal şartlarda Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ikramiye alan emekliler, yalnızca 2023 yılına özel olarak tek seferlik bir ikramiye alabilecekler. Üçüncü ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının hazırlık yaptığı öğrenildi.

    EMEKLİLERE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

    AK PARTİ’DEN 29 EKİM İKRAMİYESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında konuştu. Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.” ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow