hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye 5 BİN TL ikramiye İşte 5 bin lira ikramiye detayları! Beş bin lira bir defaya mahsus mu?

    Emekliye 5 BİN TL ikramiye İşte 5 bin lira ikramiye detayları Beş bin lira bir defaya mahsus mu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Emekli 5 bin TL ikramiyesi gündemde... En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı sorgulanıyor. Kabine, yarın toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Milliyet'in haberine göre; Bakan Vedat Işıkhan program için salona girişte gazetecilerin emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi sorusuna, "çalışmalarımız devam ediyor" diye karşılık verdi. Daha sonra bakan program için salona geçti.AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşıyla ilgili açıklamada bulundu ve kabine toplantısını işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." ifadelerini kullandı. Peki ama Kabine'den emekliye ikramiye kararı çıkacak mı? Emekli zammı ne zaman belli olur? İşte Emekli ikramiyesi hakkında son açıklamalar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan Kanburoğlu /CNN TURK

    Emekliye 5 bin TL zam haberi heyecanlandırdı. Emekli maaşlarına zam gelecek mi? sorusu yanıt arıyor. Ocak ayı öncesinde emekli maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağı sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emekli zamlarıyla ilgili peş peşe açıklamalar geliyor. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'da konuyla ilgili yeni açıklama yaptı. İşte emekli zammına dair bilgiler...

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar “adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık” başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız.'' dedi. 

    Emekli zamları Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şunları söyledi;

    "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

    Emekliye 5 BİN TL ikramiye İşte 5 bin lira ikramiye detayları Beş bin lira bir defaya mahsus mu

    Kabine gündeminde neler var?

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

    Beştepe'deki toplantı saat 16.50'de başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından kameraların karşısına geçecek.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin maaşına yapılacak zammın ayrıntılarını açıklayacak.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmaya karar verdik. Hem emekli olup hem çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu uygulamanın dışında bırakıyoruz. Kasım ayında yatırılmış olacak.'' dedi. 



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow