hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son 6 gün! Emekliye 5000 TL ne zaman verilecek? Çalışmayan emekliye 5000 lira ödeme tarihi!

    Son 6 gün  Emekliye 5000 TL ne zaman verilecek Çalışmayan emekliye 5000 lira ödeme tarihi
    expand

    Geçtiğimiz haftalarda açıklaması gerçekleştirilen çalışmayan emekliye verilecek olan 5000 lira için işaret edilen tarih aralığı geldi. Ödemelerin kasım ayında yapılacağı duyurulmuş ve gelecek açıklamalar beklenmeye başlanmıştı. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni açıklamalarda bulundu. Peki, emekliye 5000 TL ne zaman verilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaşları ve ek zam için gözler son Kabine toplantısının ardından yapılacak açıklamalardaydı. Toplantının sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

    EMEKLİYE 5 BİN LİRA NE ZAMAN VERİLECEK?

    Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini, gerekli talimatları verdiğini hatırlatan Erdoğan, emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldıklarını söyledi. Erdoğan, bir önceki kabine toplantısında "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." ifadelerini kullanmıştı. Son kabine toplantısının ardından ise yeni açıklamalarda bulunarak "Emeklilerimize yapacağımız bir defaya mahsus 5 bin TL ile ilgili süreç tamamlanmak üzere. Önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz." dedi. 

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere tek seferlik verilecek 5 bin liralık ikramiye ödemesinin, 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.  Çıkarılan yasaya göre emekli ikramiye ödemesi tek seferlik olacak ve bu yıla özgü olarak ödenecek. İkramiye çalışan emeklilere verilmeyecek. Aynı zamanda dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da bu ikramiyeden faydalanabilecek. Öte yandan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesinin 15 Kasım’a kadar yapılacak olup toplamda 12,2 milyon emekliyi ilgilendirecek. Ödemelerin bütçeye toplam maliyeti ise 61 milyar lira olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EMEKLİYE 5000 TL KİMLERE VERİLECEK, ŞARTLARI NELER?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 bin liralık tutardan fiilen çalışmaya devam edenlerin yararlanamayacağını belirtti. Bu kapsamda fiilen çalışan emekliler 5 bin lira ödeme alamayacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow