hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son açıklamalar... Emekliye ek zam olacak mı? En düşük emekli maaşı artacak mı?

    Son açıklamalar... Emekliye ek zam olacak mı En düşük emekli maaşı artacak mı
    expand

    Milyonlarca emekli Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalara kilitlendi. Toplantı sonrasında emekli maaşlarına da değinen Erdoğan önemli ifadelere yer verdi. Peki, emekliye ek zam olacak mı ve en düşük emekli maaşı artacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücretin 11 bin liranın üzerine çıkması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçmesinin ardından emeklilerde ek zam beklentisi oluşmuştu. Kök maaşa yapılan yüzde 25’lik enflasyon zammı sonrası gözler ek zam için yapılacak açıklamalara çevrilmişti.

    EMEKLİYE EK ZAM OLACAK MI?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ekonomiye yönelik önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

    Asgari Ücret ve Emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow