hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir? Emlak vergisi 2.taksit ödeme son tarihi 2023!

    Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir Emlak vergisi 2.taksit ödeme son tarihi 2023
    expand

    Yılda iki defa ödenen emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında gerçekleşti. 1. taksit ödemelerinin ardından 2.taksit ödeme son tarihi gündeme geldi. Ödemelerin belirlenen süre zarfında yapılmaması durumunda her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son tarih…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinde birinci taksit dönemi mart itibarıyla başladı ve mayıs ayının sonuna kadar ödendi. Ödemeler tek seferde yapılabileceği gibi iki taksit olarak da yapılabiliyor. Bazı durumlarda emlak vergisinden muaf tutulabiliyor. Bir konutta muafiyetten yararlanmak için ücret, ticari, mesleki, işyeri, konut kira, faiz geliri olmaması gerekiyor. Emekli aylığının yanı sıra eşten dolayı ölüm aylığı alanlar, yasada belirtilen koşulları taşıyorsa sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor.

    EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

    Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü sona erdi. Bu yıl Emlak Vergisi'nin ikinci taksit ödemeleri için son günün 30 Kasım 2023 olduğu bildirildi. Emlak vergisi Konut, işyeri, arsa ve arazi sahipleri için emlak vergisi taksit ödemeleri, gayrimenkul türüne büyüklüğüne göre farklılık gösteriyor. 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi taksit ödemelerini vaktinde yapmayanlara gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.

    EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

    Emlak Vergisi, belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden kredi kartıyla veya e-Devlet aracılığıyla da tamamlanabilecek. Ayrıca PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün. Ayrıca emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti aracılığıyla öğrenebilirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow