hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir? Emlak vergisi 2.taksit ödeme son tarihi 2022!

    Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir Emlak vergisi 2.taksit ödeme son tarihi 2022
    expand

    Konut, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin yoğunlaştığı konular arasında emlak vergisi son ödeme tarihi yer alıyor. Emlak vergisi taksit ödemeleri, gayrimenkul türüne büyüklüğüne göre farklılık gösteriyor. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte, 2022 emlak vergisi 2. taksit ödemesi hakkında bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mülk sahiplerinin ödeyeceği ikinci taksitler için son gün tarihinin gelmesiyle birlikte detaylar merak edilmeye başladı. Vergi ödeme işlemlerini belirlenen tarihe kadar yapmayanlar ise cezai duruma düşecekler. Muafiyet için en önemli kriter; mülk sahibinin tek bir konutunun olması ve bu konutunun brüt 200 metrekareyi aşmaması olacak. 

    EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

    Emlak vergisi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Mükellefler emlak vergisi taksit ödemelerini e-Devlet, EFT/Havale ve Gelirler İdaresi Başkanlığı (gib.gov.tr) ve bağlı bulunan belediyenin resmi sitesi üzerinden yapabilecek.

    EMLAK VERGİSİ 2.TAKSİT ÖDEME SON TARİHİ 2022

    Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da yani bugün sona eriyor.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow