hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En düşük emekli maaşı (SSK-Bağ-Kur) ne kadar oldu? Emekli maaşı 2023 Temmuz zammı oranı!

    En düşük emekli maaşı (SSK-Bağ-Kur) ne kadar oldu Emekli maaşı 2023 Temmuz zammı oranı
    expand

    Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesinde kritik bir öneme sahip olan 6 aylık enflasyon farkı 5 Temmuz'da açıklandı. 4A, 4B, 4C sigorta kolunda olan vatandaşlar 6 aylık enflasyon verisinin netliğe kavuşmasıyla beraber emekli maaş hesabı yapmaya başladı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ardından emekli zammı refah payı hariç belli oldu. Peki, en düşük emekli maaşı (SSK-Bağ-Kur) ne kadar oldu, belli oldu mu? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? sorusu milyonlarca SSK-Bağ-Kur emeklisinin gündeminde yer alıyor. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları ile ilk 6 aylık enflasyon farklı belirlendi. Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte en düşük emekli maaşı zam oranı da şekillendi. Ocak ayında refah payı ile yüzde 30 oranında zam alan emeklilerin en düşük maaşı 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Şimdi tüm gözler enflasyon yanı sıra refah payı ile belirlenecek SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı oranına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde, 7 bin 500 TL ve üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlara sevindirecek haberi paylaşacaklarını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI (SSK-BAĞ-KUR) NE KADAR OLACAK?

    Haziran ayı enflasyon rakamları 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamları ile refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı belli oldu. 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 19,77, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 17,55 oldu.  

    Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen memur maaşında zam artışı ilgili vergi düzenlemelerini kapsayan kanun teklifine önerge ile yeni bir madde ihdas edildi. Maddeye göre, işçi, memur ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 25’e çıkarıldı. Yüzde 25'lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek. Buna göre, EYT'den faydalanan vatandaşların da bu kapsama alınması için ayrı bir önerge verileceği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow