hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Enflasyon farkı oranına göre 2023 emekli zammı hesabı!

    En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak Enflasyon farkı oranına göre 2023 emekli zammı hesabı
    expand

    Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini yayınlamasının ardından milyonlarca emeklinin beklediği zam oranı için hesaplamalar başladı. Kasım enflasyonu yüzde 2,88 olurken yıllık enflasyon ise yüzde 84,39 olarak belirlendi. Son 5 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte emekli maaşlarının ne olacağı merak edildi. Peki, en düşük SSK, Bağ-Kur emekli aylığı ne kadar olacak? İşte enflasyon farkı oranına göre emekli zammı hesaplamaları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 2022 yılının 5 aylık zammı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan kasım enflasyon verileri netleşti. Memur ve memur emeklisi iki yılda bir imzalanan toplu sözleşmeye ek olarak enflasyona göre fark alırken, SSK ve Bağ-kur emeklileri hesaplanan 6 aylık enflasyona göre zam alıyor. Enflasyon rakamları ile değerlendirilen emekli ve memur zammı 2023 Ocak için yeniden hesaplanıyor. Toplamda 6 aylık enflasyon verilerin açıklanmasının ardından emekli zammı rakamları da belli olmuş olacak.

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI(SSK-BAĞ-KUR) NE KADAR OLACAK?

    5 aylık enflasyon farkı sonrasında gözler SKK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı tahminlerine çevrildi. Temmuz ayında en düşük aylık Bağ-Kur tarım emeklilerinde 3 bin 335, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 2 bin 905 liraya çıkmış, bu ödemeler taban aylık düzenlemesiyle 3 bin 500 liraya tamamlanmıştı.

    2022 yılı ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam yapıldı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması durumunda emeklilerin en az yüzde 15'lik zam alacağı tahmin ediliyor. Bu tahmin gerçekleşirse en düşük maaş esnaf emeklilerinde 4 bin 197 liradan 5 bin 103 liraya, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 4 bin 687 liradan 5 bin 700 liraya yükselecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow