hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar, kaç TL oldu? En düşük işsizlik maaşı 2024!

    2024 en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar, kaç TL oldu En düşük işsizlik maaşı 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kamu çalışanlarının, emeklilerin ve asgari ücretin netleşmesinin ardından yanıtı en çok merak edilen sorulardan biri de “en düşük işsizlik maaşı ne kadar oldu” sorusuydu. CNN TÜRK canlı yayınına katılan Ekonomist Muhammet Bayram konuya ilişkin detayları paylaştı. Peki, 2024 en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği zam oranlarını açıkladı. Emekliye enflasyon farkına ek olarak yüzde 5 ek zam gerçekleştirildi ve en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. Birçok kalemde maaşların netleşmesinin ardındansa işsizlik ödeneğinin kaç liraya yükseldiği merak konusu oldu. Ekonomist Muhammet Bayram CNN TÜRK yayınında tüm detayları kalem kalem aktardı.

    2024 EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

    En düşük işsizlik maaşı ile ilgili detayları aktaran Muhammet Bayram 2024 yılında işsizlik maaşının en düşük 7 bin 940 TL ve en yüksek 15 bin 880 TL olacağını duyurdu. İşsizlik maaşında çalışanın son brüt maaşları göz önüne alınarak bir ödeme gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda asgari ücretli bir çalışanın işsizlik maaşı 7 bin 940 lira olarak belirlendi.

    2024 en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar, kaç TL oldu En düşük işsizlik maaşı 2024

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan 65 yaş aylığı yani yaşlılık maaşı olarak da bilinen maaş ise 3 bin 504 liraya yükseldi. Yüzde 70 ve üzeri engele sahip bir kişinin engelli aylığı ise 4 bin 196 lira oldu. Engelli aylığı bakan yakını için ise 2 bin 797 lira oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow