hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden deprem açıklaması

    Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden deprem açıklaması
    expand

    Enerjisa, şirketin 3 elektrik dağıtım bölgesinden biri olduğunu belirttiği Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem bölgesinde arıza tespit çalışmalarına ve jeneratörlerle bölgedeki ihtiyaca destek verilmeye başlandığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Kahramanmaraş merkezli dün sabaha karşı meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Hizmet verdiğimiz 3 elektrik dağıtım bölgemizden biri olan ve deprem kaynaklı elektrik kesintileri yaşanan Toroslar EDAŞ şebekesindeki arıza tespit ve onarım çalışmalarına, saha çalışanlarımızın can güvenliklerinin teminini takiben ivedilikle başlanmıştır” denildi.

    Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

    “Devreye aldığımız afet planlarımız uyarınca destek ekiplerimiz gerekli tüm araç ve çeşitli büyüklükteki jeneratörlerle, diğer dağıtım bölgelerimiz Başkent EDAŞ ve Ayedaş’tan deprem bölgesine sevk edilmiştir. Bölgeye ulaşan ekiplerimiz sahadaki çalışmalarına başlamış, jeneratörlerimiz ise bölgedeki afet çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olmak üzere aktif hale getirilmiştir.

    “Toroslar EDAŞ elektrik dağıtım şebekemiz dâhilinde, başta Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimiz olmak üzere, fiziki arıza tespit ve onarım çalışmaları hassasiyetle yürütülmektedir. Öte yandan, arıza onarımı tamamlanmasına rağmen güvenlik nedeniyle enerji verilmeyen bölgeler bulunmakta olup, enerjilendirme faaliyetleri arama kurtarma çalışmalarında çarpılma kaynaklı hayati riskleri önlemek adına, ilgili kamu kurumları ile yürütülen koordinasyon çerçevesince sürdürülmektedir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow