hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜİK Haziran 2022 enflasyon oranı açıklandı! TÜİK enflasyon rakamları ne kadar, yüzde kaç?

    TÜİK Haziran 2022 enflasyon oranı açıklandı TÜİK enflasyon rakamları ne kadar, yüzde kaç
    expand

    Haziran 2022 enflasyon oranı memur ve emekli zam oranı ile ilgili son bilgiyi verdi. TÜİK enflasyon rakamları sonrası memur ve memur emeklisi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi kişilerin temmuz zammı netleşti. Peki, enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklandı? TÜİK Haziran 2022 enflasyon rakamları ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca kamu çalışanı ve emeklinin merakla beklediği gün geldi. Temmuz ayında alacakları yeni maaşı belirleyecek olan son veri TÜİK tarafından duyuruldu.   Memur ve memur emeklisi enflasyon farkını diğer emekliler ise enflasyon oranında artışı alacaklar. 

    ENFLASYON ORANI HAZİRAN 2022 NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TÜİK tarafından duyurulan enflasyon rakamları 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü açıklandı. Saat 10:00’da TÜİK tarafından açıklanan veri sonrasında maaş artışları netleşti.

    Haziran ayı enflasyon oranı ise TÜFE yıllık bazda yüzde 78.62 oldu.Haziran ayında ise enflasyon yüzde 4.95 arttı. 6 aylık enflasyon yüzde 42.35 olarak gerçekleşti.

    TÜİK'in yaptığı açıklama sonrasında ilk değerlendirmeler memur ve emeklilerin alacağı zam oranı ile ilgili tüm detaylar ise CNN TÜRK canlı yayınında olacak. 

    ENFLASYON VERİLERİ NE DURUMDAYDI?

    Son rakamlara göre mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 2,98, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 35,64, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73,50 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 39,33 artmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow