hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon rakamları 2022 ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyon oranı beklentisi...

    Enflasyon rakamları 2022 ne zaman açıklanacak Mayıs ayı enflasyon oranı beklentisi...
    expand

    Haziran ayının gelmesiyle birlikte mayıs ayına ait enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Her ay açıklanan enflasyon rakamlarının ne olacağı merak ediliyor. Açıklanan oranlara göre de kira artış oranı netlik kazanacak. Peki, enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı enflasyon oranı beklentisi ne? İşte o tarih…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına az bir zaman kaldı. Vatandaşlar her ay olduğu gibi bu ay da enflasyon oranı için araştırmalara başladı. Enflasyonun yükselip yükselmediği merak edilirken tam olarak tarihi araştırılıyor. Mayıs Enflasyon Oranı haziran ayında açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamlarını mayıs ayı başında açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi nisanda yüzde 7,25 artarken, yıllık bazda yüzde 69,97 oldu. Buna göre, TÜFE'de nisanda bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

    ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    TÜİK tarafından Mayıs ayı enflasyon oranı 3 Haziran tarihinde saat 10:00’da açıklanacak.

    2022 MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), Mayıs ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, mayıs ayı anket döneminde yüzde 57,92 oldu. 

    12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,41 iken, Mayıs ayı anket döneminde yüzde 33,28 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,68 ve yüzde 19,54 olarak gerçekleşti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow