hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ocak ayı enflasyon oranı açıklandı! Son dakika... TÜİK enflasyon rakamları Ocak 2022

    Ocak ayı enflasyon oranı açıklandı Son dakika... TÜİK enflasyon rakamları Ocak 2022
    expand

    Ocak 2022 enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Verilerin açıklanmasıyla birlikte enflasyon oranında kira artışı gerçekleştiren kişiler zamlarını belirlediler. Öte yandan ocak enflasyonu yeni memur ve emekli zam oranı için ilk enflasyon verisi oldu. İşte TÜİK Ocak ayı enflasyon rakamları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok farklı kalemde yaşanan artışı etkileyen enflasyon oranları için gözler bugün TÜİK’teydi. Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılının ilk enflasyon verisini duyurdu. İşte bu yılın ilk rakamları...

    ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TÜİK tarafından duyurulacak enflasyon rakamları 3 Şubat 2022 tarihinde açıklandı. Saat 10:00’da duyurulan veri ocak ayı enflasyonunu gösterdi. Açıklamada aylık ve yıllık enflasyon verileri de paylaşıldı.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Ocak ayı enflasyonu yıllık bazda 48,69 olurken aylık bazda yüzde 11,10 olarak açıklandı.

    Açıklama sonrası verilere dair ilk değerlendirmeler CNN TÜRK canlı yayınında yapıldı.

    ARALIK AYI ENFLASYONU NE KADARDI?

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Buna göre, TÜFE'de 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 13,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 36,08 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19,60 artış gerçekleşmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow