hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli maaşı (aylığı) ne kadar oldu? 2023 yeni Engelli maaşı (aylığı) açıklandı mı? Engelli aylığı hesaplama!

    Engelli maaşı (aylığı) ne kadar oldu 2023 yeni Engelli maaşı (aylığı) açıklandı mı Engelli aylığı hesaplama
    expand

    Yeni yıla kısa bir süre kala güncel Engelli maaşı (aylığı) ücretleri merak ediliyor. Engelli maaşı ya da engelli aylığının 2023 yılında ne kadar zamlanacağı sorgulanıyor. Asgari ücrete gelen zam oranından sonra güncellenecek ödemelerden birisi de engelli aylığı olarak biliniyor. Peki ama yeni Engelli maaşı (aylığı) ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Engelli maaşı (aylığı) 2023 yılında ne kadar olacak? sorusu gündemde... Engelli maaşı (aylığı)nın ne kadar olacağına dair netlik asgari ücretin belli olmasıyla sağlanacak. Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişinin rapor oranı en az %40 olmalıdırPeki ama Engelli maaşı (aylığı) ne zaman belli olur? 

    Engelli maaşı (aylığı) ne kadar oldu?

    Engelli maaşı (aylığı) için gözler asgari ücrete çevrildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen engelli maaşları bugün açıklanması beklenen yeni asgari ücret tutarıyla netlik kazanacak. 

    Engelli aylığı hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az olduğu ya da aynı tutardan fazla gelir sağlamasının mümkün olmadığı durumlarda bağlanır.

    Engelli maaşından yararlanabilmek için engellinin çalışmaması ve emekli olmaması şartı aranmaktadır. Nafaka bağlanmayan veya bağlanabilecek durumda olmayan ile hane içinde kişi başına düşen gelirinin muhtaçlık sınırın altında olanlar engelli maaşı alabilirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Engelli maaşı (aylığı) ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyor. Engelli maaşı (aylığı)na yüzde 10 zam gelirse 3699 TL, yüzde 20 zam gelirse 4 bin 3 TL, yüzde 30 zam gelirse 4 bin 336 TL, yüzde 40 zam gelirse 4 bin 670 TL olacak.

    Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir. Asgari ücret zammı belli olur olmaz haberimizde yer alacak. 

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow