hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erkan, banka müdürleriyle bir araya geldi

    Erkan, banka müdürleriyle bir araya geldi
    expand

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın banka genel müdürleriyle bir araya geldiği toplantıya ilişkin açıklama yapıldı. Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamada toplantıda bankacılık sisteminde döviz dönüşümlü mevduatların azaltılması ve Türk lirasına geçiş ile TCMB’nin ihracat, yatırıma yönelik destekleri kapsamında reeskont ve Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerine (YTAK) yönelik uygulamaların değerlendirildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektöründe son durumu değerlendirmek üzere Türkiye Bankalar Birliği yönetimi ile bir araya geldi.

    TBB'den yapılan açıklamada toplantıda bankacılık sisteminde döviz dönüşümlü mevduatların azaltılması ve Türk lirasına geçiş ile TCMB’nin ihracat ve yatırıma yönelik destekleri kapsamında reeskont ve Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerine yönelik uygulamaların değerlendirildiği aktarıldı.

    Türk lirasına geçiş hedefinin önlemler sonrası devreye giren olumlu görünümü ve devamına yönelik ortak öneri çalışması, dezenflasyon hedefiyle uyumlu kredi akışının sağlıklı işleyişinin devamına dair öneriler ve TCMB ile birlikte ihracat ve yatırım kredilerindeki olumlu seyrin geliştirilmesine ilişkin değerlendirmelerin toplantının ana gündem maddelerini oluşturduğu belirtildi.

    Açıklama ayrıca geliştirilmekte olan Toplumsal Yatırım Notu’na ilişkin bir çerçeve oluşturularak ortak çalışma yürütülmesine dair mutabakatın sağlandığı ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow