hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşlerin 'Devlet mezarlığı'na defnini öngören kanun teklifi Meclis'te

    Eşlerin Devlet mezarlığına defnini öngören kanun teklifi Mecliste
    expand
    KAYNAK DHA

    'DEVLET Mezarlığı' hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, 5 partinin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in, vasiyeti üzerine Devlet Mezarlığı'nda eşinin yanına defnedilebilmesine imkan tanıyan kanun teklifi, 5 partinin ortak imzasıyla hazırlandı. Devlet mezarlığına defnedilenlerin eşlerinin de vasiyetleri üzerine devlet mezarlığına defnedilebilmesini öngören kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Kanunun 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere yayım tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi.

    TBMM'DEN AÇIKLAMA

    Öte yandan TBMM Başkanlığı'dan yapılan yazılı açıklamada, Rahşan Ecevit’in vasiyetinin yerine getirilmesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un görüşme gerçekleştirdiği belirtilerek, "Görüşmede, vasiyetin sağlanması için yasal bir değişiklik ihtiyacı olduğu konusunda bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanımızın konuya olumlu baktığı ifade edildi. Bunun üzerine Meclis Başkanımız Mustafa Şentop, siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri ile temasa geçerek, bir kanunun teklifi hazırlanmasıyla ilgili istişarede bulundu. Bunun üzerine 5 parti grubu ortak bir kanun teklifi hazırlama konusunda anlaşmaya vardı" denildi. Meclis'e sunulan kanun teklifinin hızlı bir şekilde gündeme alınacağı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow