hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnafa destek paketi başvurusu e-Devlet! Esnafa 3 bin, 5 bin TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır 2021?

    Esnafa destek paketi başvurusu e-Devlet  Esnafa 3 bin, 5 bin TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır 2021
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs 2021 tarihli kabine toplantısı sonrasında esnafa hibe desteği kapsamında 3 bin TL, 5 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Bu açıklama sonrasında desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar hibe desteği hakkında detayları araştırmaya başladı. Peki, Esnafa hibe desteği başvurusu 2021 nasıl yapılır? 3 bin, 5 bin TL esnafa hibe desteği başvuru şartları neler, belli oldu mu? İşte Hibe desteği başvurusu ile ilgili son dakika haberleri..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından esnafa hibe desteği açıklaması geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki grup olarak belirlenen işletmelere 3 bin TL ve 5 bin TL hibe ödemesi yapılacağını belirtti. Esnaf ve iş yeri sahipleri ise 5 bin TL hibe başvuru ekranı ve şartlarını araştırıyor. İşte, esnafa hibe desteği detayları...

    Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bazı işletmelere 5 bin lira, bazı işletmelere de 3 bin lira hibe desteği ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.  "Esnaf Ve Sanatkarlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Hakkında Karar" yürürlüğe girdi. Buna göre, hibe desteği, Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak ve Bakanlık tarafından hazırlanacak destek programı çerçevesinde doğrudan verilecek.

    ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

    Son dakika! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Esnafımıza sağlayacağımız destek için başvurular 25 Mayıs'tan itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 BİN,5 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

    Hibe desteği, tek seferde ödenmek üzere faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek iki ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira olacak. Hibe desteğinden, 17 Mayıs tarihi itibarıyla gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak. Hibe desteğinin verilmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenecek.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa hibe desteği açıklaması:

    "Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Sayıları 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız."

    "Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz."

    Esnafa destek paketi başvurusu e-Devlet  Esnafa 3 bin, 5 bin TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır 2021

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

    İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır.

    ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow