hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro Bölgesi enflasyonunda üst üste 3. düşüş

    Euro Bölgesi enflasyonunda üst üste 3. düşüş
    expand

    Euro bölgesi enflasyonu, enerji fiyatları düşmeye devam ederken üst üste üçüncü ayda da düştü. ECB yarın faiz kararını verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yayınlanan ön verilere göre, Euro bölgesindeki manşet enflasyon Ocak ayında yüzde 8,5 olarak geldi. Aralık ayında oran yüzde 9,2 olarak kaydedilmişti.

    Enerji, Ocak ayında en büyük maliyet etkeni olmaya devam etti, ancak önceki seviyelerden bir kez daha yumuşadı. Enerji ücretleri, Aralık ayındaki yüzde 25,5′ten Ocak ayında tahminen yüzde 17,2′ye düştü. Bununla birlikte, gıda maliyetleri Aralık ayındaki yüzde 13,8′den Ocak ayında yüzde 14,1′e yükseldi.

    20 üyeli blok, Ukrayna’daki savaşın başlamasıyla enerji ve gıda maliyetlerinin arttığını gördü. 2022′de önemli fiyat artışları yaşayan blokta son veriler, enflasyonun düşmeye başladığına gösterge oluyor.

    Veri, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde yakından izleniyor. Yüksek enflasyon, ECB’nin 2022′de dört kez faiz artırmasına yol açtı ve piyasa beklentileri, önümüzdeki toplantılarda en az iki faiz artırımına daha işaret ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow