Euro bölgesi imalat sanayisinde düşüş şubatta hız kesti

Uluslararası finansal araştırma kuruluşu S&P Global, Avro Bölgesi'nin Şubat ayı imalat sanayi PMI verilerini açıkladı. Euro Bölgesi'nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Şubat ayında 1 puan artarak 47,6 oldu.
Verilere göre, Euro Bölgesi'nde imalat sektöründeki daralma Şubat ayında hız kesmekle birlikte devam etti. Ocak ayında 46,6 olan imalat sanayi PMI, Şubat ayında 47,6'ya çıktı. Üretimdeki ve yeni siparişlerdeki düşüşün azalmasıyla birlikte Euro Bölgesi PMI son 24 ayın en yüksek seviyesini gördü. Veriler, Euro Bölgesi’nde endüstriyel gerilemenin 2023'ün başından bu yana en yavaş hızda olduğunu ortaya koydu.
Öte yandan, Euro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI, 2022 yılının ortalarından bu yana 50 puanın altında seyrediyor. PMI verilerinde 50 puanın üstü büyümeye, 50 puanın altı daralmaya işaret ediyor.
Verilere ilişkin açıklamada bulunan Hamburg Ticaret Bankası (HCOB) Başekonomisti Cyrus de la Rubia, Euro Bölgesi'ndeki PMI verilerinin imalat sektöründe toparlanma sürecine yaklaşıldığını gösterdiğini ifade etti. Euro Bölgesi'nde yaklaşık üç yıllık durgunluğun ardından gelecek aylarda bir miktar büyüme olabileceğine işaret eden Rubia, Almanya'da hızla hükümet kurulmasının, Fransa'da siyasi istikrar sağlanmasının ve ABD ile tarife konularında bir anlaşma sağlanmasının büyümeye çok katkı sağlayacağını anlattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SARI FIRTINA YÖN DEĞİŞTİRDİ! İşte altın fiyatlarında son durum
EYT sonrası ETT! Kademeli emeklilik çıkacak mı? Dikkat çeken yanıt
Altın rekor kırmaya devam eder mi? ABD'li banka devinden flaş tahmin!
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük sıçrama! 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar oldu?