hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro Bölgesi'nde enflasyon bir kez daha yüzde 10'u geçti

    Euro Bölgesinde enflasyon bir kez daha yüzde 10u geçti
    expand

    Euro bölgesinde geçen ay yüzde 10 olarak açıklandıktan sonra yüzde 9,9'a revize edilen Euro Bölgesi enflasyonu, bugün açıklanan öncü verilere göre Ekim'de yüzde 10,7 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon oranı rekor seviyelere çıkmaya devam etti ve Yıllık enflasyon Eylül'deki yüzde 9,9'a revize edildikten sonra Ekim'de bu kez yüzde 10,7'ye yükseldi.

    Tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,5 artarak son yedi ayın en yüksek artışını kaydetti.

    Avrupa İstatistik Ofisi'nin açıkladığı öncü rakamlar yüzde 10,2'lik piyasa tahminlerini de çok aşarak dikkat çekti.

    Verilere göre, enerji fiyatları yüzde 40'9'luk artışla en büyük etkiye sahip olmaya devam ediyor, bunu yüzde 13,1 ile gıda, alkol ve tütün takip ediyor. Enerji dışı endüstriyel mallar yüzde 6 artarken hizmetler yüzde 4,4 arttı.

    Çekirtek enflasyon ise ekim ayında yıllık bazda yüzde 5 oranında arttı. Piyasa beklentisi ise artışın yüzde 4.8 oranında olacağı şeklindeydi.

    Veriler, bireysel ülkelerin geçen hafta flaş tahminler bildirmesinden sonra geliyor. İtalya’da manşet enflasyon yıllık bazda yüzde 12.8 ile analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi. Almanya ayrıca enflasyonun yüzde 11,6′ya sıçradığını ve Fransa’da rakamın yüzde 7,1′e ulaştığını söyledi. Farklı değerler, ulusal hükümetler tarafından alınan tedbirlerin yanı sıra, oradaki ulusların Rus hidrokarbonlarına sahip oldukları veya sahip oldukları bağımlılık düzeyini yansıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BÜYÜME KESKİN YAVAŞLADI

    19 üyeli blok, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 bir önceki yılın aynı ayına göre ise yıllık yüzde 2,1 oranında büyüdü. 

    Büyüme, Nisan-Haziran çeyreklik döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 ve yıllık yüzde 4,3 olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow