hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euronext CEO'sundan flaş açıklama: Londra artık Avrupa'nın finans merkezi değil

    Euronext CEOsundan flaş açıklama: Londra artık Avrupanın finans merkezi değil
    expand

    Euronext CEO'su Stephane Boujnah, Londra dışındaki borsa listelerinin "yeni normal" olduğunu söyleyerek Ryanair'in Londra yerine Dublin ticaretini tercih ettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'nın en büyük döviz grubunun patronu, Brexit'in Londra'nın artık Avrupa'nın baskın finans merkezi olmadığı anlamına geldiğini söyledi.

    Euronext CEO'su Stephane Boujnah, "Londra, Avrupa Birliği'nin en büyük finans merkeziydi ve herkes burayı seviyordu. Bugün Londra, Birleşik Krallık'ın en büyük finans merkezidir." dedi.

    Boujnah, Londra'da her gün Paris'ten daha fazla para el değiştirirken, Euronext'in tüm borsalarındaki cironun Londra'nın iki katı olduğunu söyledi.

    Ryanair'in Londra yerine Dublin ticaretini tercih ettiğini ve Universal Music ve Allfunds'ın Birleşik Krallık başkenti yerine Amsterdam'da ilk hisse satışını tercih ettiğine işaret eden Boujnah, Londra dışındaki borsa listelerinin "yeni normal" olduğunu söyledi.

    Euronext, Dublin'in yanı sıra Paris, Amsterdam, Brüksel, Milano, Lizbon ve Oslo da dahil olmak üzere Avrupa çapında borsalar işletmekte. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow