hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2023 yeni evde bakım maaşı açıklandı mı? Evde bakım maaşı hesaplama!

    Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2023 yeni evde bakım maaşı açıklandı mı Evde bakım maaşı hesaplama
    expand

    Yeni yıla kısa bir süre kala güncel evde bakım maaşı ücretleri merak ediliyor. Ocak ayında evde bakım maaşına gelecek zam oranının bugün netleşmesi bekleniyor. Peki ama yeni evde bakım maaşı ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde bakım maaşı 2023 yılında ne kadar olacak? sorusu gündemde... Evde bakım maaşının ne kadar olacağına dair netlik asgari ücretin belli olmasıyla sağlanacak.  Engelli kişilerin evde bakım maaşı alabilmeleri için sağlık raporunda “ağır engelli” olarak belirtilmesi gerekmektedir. Eve giren gelirin kişi başına düşen kısmının asgari ücretin üçte ikisinin altında olması gerekmektedir. Peki ama evde bakım maaşı ne zaman belli olur?

    Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

    Evde bakım maaşı için gözler asgari ücrete çevrildi. Asgari ücretin bugün belli olması bekleniyor.
    Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

    Evde bakım maaşı ödemeleri aylık 3 bin 336 TL olarak yapılıyor. Evde bakım maaşına yüzde 10 zam gelirse 3699 TL, yüzde 20 zam gelirse 4 bin 3 TL, yüzde 30 zam gelirse 4 bin 336 TL, yüzde 40 zam gelirse 4 bin 670 TL olacak.

    Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar yerini alacak. Asgari ücret zam oranı ise yüzde 54.5 olarak gerçekleşti. Asgari ücret 2023 yılında 8500 TL olarak güncellendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow