hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama nasıl yapılır?

    Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama nasıl yapılır
    expand

    Evde bakım maaşı her ay belirtilen tarihlerde hak sahiplerine ödeniyor. Ekim ayının ortasında gelinmesiyle birlikte evde bakım maaşı yattı mı sorgulamaları hız kazandı. Peki, Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı yatan iller sorgulama detaylarıyla ilgili bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak engelli bakım maaşı hesaplara yatırılıyor. Ekim ayı evde bakım maaşı ödemeleri sorgulama ekranı sabah saatlerinden bu yana sorgulanmaya başladı. İşte konuyla ilgili detaylar..

    EKİM AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

    Evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz belli olmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz ay ödemelerin 15 Ekim’de başlayacağını ve 20 Ekim’e kadar tamamlanacağını duyurmuştu. Evde bakım maaşı sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulama işlemini gerçekleştirilebiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

    SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

    Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow