hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evlilik kredisi sorgulama ekranı:150 bin TL faizsiz evlilik kredisi yattı mı?

    Evlilik kredisi sorgulama ekranı:150 bin TL faizsiz evlilik kredisi yattı mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından genç çiftlere sunulan faizsiz evlilik kredisi programına, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden yoğun ilgi gösterildi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik öncesi eğitim programını tamamlayan ve başvuruları kabul edilen ilk 450 çifte toplamda 67,5 milyon lira destek sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, destek ödemelerinin yapılacağı tarih de belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ödeme tarihleri gündemde yer alıyor. Pilot bölge olan deprem bölgesinde başlayan başvuruların ardından ödeme planı sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan Aile ve Gençlik Fonu açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından aktarılana göre başvuruda bulunan çiftlerin ödemeleri mayıs ayında başlıyor. Kredi başvurusu yapan çiftler, e-Devlet sistemindeki "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" ekranından kredi başvurularının sonucunu görüntüleyebilecek.

    EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

    Fona 9 bin 38 çiftin başvurduğunu bildiren Mahinur Özdemir Göktaş, 150 bin TL'lik kredi desteği ödemelerinin 21 Mayıs itibarıyla başladığını duyurdu. Göktaş, ödemelerle ilgili olarak; "Bu proje Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonun, gençliğe de verdiği önemin en somut örneklerinden biri. Proje ile evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğimiz çok büyük bir ilgi gördü ve görmeye devam ediyor. Biz projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da gerçekleştirdik.

    En çok başvuruyu da Hatay'dan aldık. Bugün itibarıyla fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan 2 bin 13 gencimize evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik. İnceleme süreci diğer başvurular için de devam ediyor. Fondan yararlanacak gençlerimize de aslında bir müjdeyi de vermek istiyorum: Eğitim programlarına katılıp, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin kredi ödemelerine 21 Mayıs itibarıyla başlıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum." sözleriyle duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow