hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT ilk maaş ödeme tarihi 2023! EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman yatacak?

    EYT ilk maaş ödeme tarihi 2023 EYTlilerin ilk maaşı ne zaman yatacak
    expand

    Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin durum netleşmeye başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT maaşlarının ne zaman yatacağı hakkında bilgi verdi. Peki, EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman yatacak? İşte EYT ilk maaş ödeme tarihi 2023…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT’lilerin ilk maaşlarını yatacağı tarih emekli olmayı bekleyenlerin gündeminde yer alıyor. 2,5 milyon EYT'liyi ilgilendiren Maaş bağlama sürecine ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklama yaptı. 

    EYT'LİLERİN İLK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

    AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımız teknik çalışmayı bitirdi. 2022 yılı içinde çeşitli EYT platformları meselelerini anlattılar. Ayrı ayrı toplantılar yaptık. Kesin olarak çözümleyeceğimizi ifade etmiştik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Eylül 1999'dan önce hukuki statü neyse onun aynen devam ettirileceğine yönelik ve yaklaşık 23 yıl sürmüş olan bu durumun AK Parti ve Cumhur İttifakı iradesiyle bizlere talimatlandırmasıyla çözüme kavuşturacağız. Bunu en geç haftaya Meclis'e sunacağız.” dedi.  Akbaşoğlu "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz, maaşlar en geç Mart ayında yatırılacak. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil" dedi.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow