hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT SON DAKİKA! Erken yaşta emeklilik son gelişme! Bakan Bilgin açıkladı! Yaş sınırı olacak mı?

    EYT SON DAKİKA Erken yaşta emeklilik son gelişme Bakan Bilgin açıkladı Yaş sınırı olacak mı
    expand

    EYT konusunda son dakika gelişmeleri... Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemede sona gelindi. Peki ama EYT yaş sınırı olacak mı? TBMM'de açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, EYT yasasına dair ipuçları verdi. Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamalar ve EYT son durum bilgileri haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT toplantısında kararlar merak ediliyordu. EYT'de yaş sınırı olacak mı? sorgulatması hız kazandı. 8 Aralık 2022 akşamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM'de konuşma yapıyor. EYT ile ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor. Peki ama EYT müjdesi gelir mi, yaş şartı olacak mı? Staj dönemi EYT'ye dahil olacak mı? CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan aktardığını bilgiye göre; Emeklilikte yaşa takılanlar oldukça kritik bir başlık. Yaklaşık 1 buçuk milyon kişiyi ilgilendiren bu konuya cevap aranıyor. Asgari ücret de yine önemli konuların başında geliyor. Bugün önemli bir toplantı gerçekleşti. Bu toplantının yansımaları da yine Beştepe'de ele alınan konulardan biri. Enflasyonla mücadele atılacak adımlar da toplantıda masaya yatırılıyor. Peki ama EYT konusunda son durum ve gelen bilgiler neler?

    EYT'de en son açıklama!

    Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT gündemini görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul etti. Son kararı ve düzenlemenin ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık 2022 tarihinde Kabine Toplantısı'nın ardından vermesi bekleniyor.

    Vedat Bilgin, ''EYT ay sonuna kadar Meclis'e gelecek. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan endişe olmasın.'' dedi.


    Kulis bilgisine göre;

    1999 öncesinde sigortalı olan çalışanların prim gün sayısı şartı devam ederken, yaş şartının kaldırılması bekleniyor. İlk etapta 2 milyona yakın kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu kademeli emeklilerle birlikte 4-5 milyonu bulacak. Uzun yıllar boyunca bu hakkı dolduran kişiler bu haklardan yararlanıp emekli olmaya devam edecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow