hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz artırımları konusunda uyarmışlardı... Fed'den BM'ye cevap mı?

    Faiz artırımları konusunda uyarmışlardı... Fedden BMye cevap mı
    expand

    Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, geçen hafta finansal piyasaları şaşırtan BM açıklamasına yanıt niteliğinde açıklamalarda bulundu. Fed'in para politikasının enflasyonla mücadele etmek için ekonomiyi "bir süre" kısıtlaması gerektiğini söyleyen Brainard enflasyonun yakında yumuşayabileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard'dan bankayı faiz artırma konusunda uyaran Birleşmiş Milletler'e yanıt niteliğinde bir açıklama geldi.

    Brainard yaptığı konuşmada, enflasyonun yakında yumuşayabileceğinin nedenlerini sıralarken, merkez bankasının fiyat artışları önemli ölçüde yavaşlayana kadar faiz oranlarını artırarak ekonomiyi kısıtlamaya devam etme planını yineledi.

    Brainard, “Enflasyonun zaman içinde hedefe geri dönmesini sağlamak için para politikası bir süre kısıtlayıcı olacak” dedi.

    Brainard, Fed'in oranları belirlerken sözde yayılma etkilerini hesaba kattığını belirterek "Eşzamanlı küresel sıkılaştırmanın birleşik etkisi, parçalarının toplamından daha büyük" dedi.

    Fed Başkan Yardımcısı, şu ifadeleri kullandı:

    "Faiz oranları ve döviz kurlarındaki beklenmedik hareketlerin sınır ötesi etkilerinin yanı sıra kötüleşen dış dengesizliklerin bazı durumlarda finansal kırılganlıklarla etkileşime girebileceğinin de çok farkındayız. Yatırımcıların korkması halinde, temel finansal piyasalardaki likidite kırılganlığı sarsıntıyı artırmaya yardımcı olabilir. Fed, küresel finansal istikrar yetkilileriyle de düzenli etkileşim halinde."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brainard, Fed'in dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarıyla yakın temas halinde olduğunu ve birçok küresel para otoritesinin enflasyona karşı mücadelede birleştiğini, ancak politika belirlerken birbirlerine karşı şeffaf olmaya çalıştıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow