hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz kararı, enflasyon raporu, açıklamalar... İşte Merkez Bankası'nın yeni yıl takvimi

    Faiz kararı, enflasyon raporu, açıklamalar... İşte Merkez Bankasının yeni yıl takvimi
    expand

    2024'ün ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 25 Ocak'ta gerçekleşecek. Toplamda yılda 12 PPK toplantısı planlanıyor. İlk enflasyon raporu toplantısı ise 8 Şubat'ta düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelecek yıl, Merkez Bankası'nın düzenleyeceği Para Politikası Kurulu toplantılarına ek olarak, Enflasyon Raporları ve Finansal İstikrar Raporları'nın yayınlanacağı tarihler belirlendi.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), raporda, PPK öncesi 7 günlük dönemin "sessiz dönem" olarak tanımlandığı ve bu süre zarfında para politikasıyla ilgili herhangi bir dış iletişimin yapılmadığı vurgulandı.

    "Bu süre zarfında, Para Politikası Kurulu'na (PPK) teknik analiz ve değerlendirmeler sunan birimler, toplantıya hazırlık için çalışmalarını sürdürüyor. 2024'te PPK, önceden belirlenmiş bir takvime göre toplamda 12 kez bir araya gelecek. Para politikası kararları ile ilgili kısa bilgiler, İngilizce çevirisiyle birlikte, toplantının yapıldığı gün saat 14.00'te duyurulacak. PPK'nın detaylı incelemelerini içeren toplantı özetleri ise toplantıdan sonraki 5 iş günü içerisinde TCMB'nin web sitesinde paylaşılacak." ifadeleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda ayrıca, geçtiğimiz yıl Merkez Bankası'nın attığı adımlara da değinilerek, 2023'te gerçekleştirilen para politikası, makroihtiyati kapsamında yapılan sadeleştirme, miktarsal sıkılaştırma ve belirli kredi kararlarına ek olarak TL mevduatına yönelik makroihtiyati düzenlemelere ilişkin detaylar da aktarıldı.

    TCMB'nin 2024 yılı takvimi şöyle:

    PPK Toplantıları

    25 Ocak, 22 Şubat, 21 Mart, 25 Nisan, 23 Mayıs, 27 Haziran, 25 Temmuz, 22 Ağustos, 19 Eylül, 17 Ekim, 21 Kasım, 26 Aralık.

    Enflasyon Raporu

    8 Şubat, 9 Mayıs, 8 Ağustos, 31 Ekim

    Finansal İstikrar Raporu

    31 Mayıs, 29 Kasım

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow