hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed araştırmasında resesyon gözüktü

    Fed araştırmasında resesyon gözüktü
    expand

    St. Louis Fed'in yeni araştırmasına göre, ABD'deki eyaletlerin yarısından biraz fazlası, yaklaşan bir durgunluğun sinyali olabilecek yavaşlayan ekonomik faaliyetle mücadele ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    St. Louis Fed Aralık raporu, tipik olarak 26 eyaletin ekonomik rakamlarının düştüğünü gösterdiğinde, bunun ulusun bir bütün olarak resesyona gireceğine “inandıracağını söyledi.

    Raporun yazarları, 2020 baharında görülen kısa ve keskin bir durgunluk öncesinde 35 eyalette düşüşler yaşadığına dikkat çekerek, Ekim ayında 27 eyalette azalan aktivite olduğunu ve bunun yaklaşan bir gerilemeye işaret etmek için yeterli olduğunu söyledi.

    Yayın, San Francisco Fed'in ABD ekonomisinin önümüzdeki aylarda bir noktada resesyona girme riskinin arttığına işaret eden başka bir raporunun ardından geldi.

    Bu makalenin açıkladığı gibi, işsizlik oranları dibe vurur ve son derece güvenilir bir modelde bir durgunluk öncesinde yükselmeye başlar. Bu değişim gerçekleştiğinde, yaklaşık sekiz ay içinde bir durgunluğun başlangıcına işaret ediyor.

    Raporda, ABD Merkez Bankası'nın ulusal işsizlik oranının bu yıl yüzde 4,6'ya çıkmasını beklediğine dikkat çekilirken, Fed'in tahmininin gerçekleşmesi durumunda "böyle bir artışın işsizlik oranına dayalı bir durgunluk tahminini tetikleyeceği" de eklendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomistler, son zamanlarda ABD ekonomisinin, çoğunlukla Fed'in enflasyon üzerindeki güçlü adımları nedeniyle aşağı doğru kayması ihtimaliyle ilgili endişelerini dile getiriyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow