FED Başkanı Powell’dan enflasyon mesajı

Amsterdam’da açıklamalarda bulunan FED Başkanı Jerome Powell, ABD’de iş gücü piyasasının güçlü seyrettiğini dile getirdi. Powell, enflasyona ilişkin ise ilk çeyrek verilerine dikkat çekti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Amsterdam'da Yabancı Bankacılar Birliği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte yaptığı konuşmada ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun aylık bazda daha düşük seyretmesini beklediğini ama ilk çeyrekteki verilerin güvenini zedelediğini söyledi.
“İlk çeyrekte beklediğimizden daha yüksek rakamlar gördük. Bunun pürüzsüz bir yol olmasını beklemiyorduk ama bence herkesin beklediğinden daha yüksekti” dedi.
Powell, yüzde 2’lik hedefe doğru ilerlemeye devam edilmesini beklediğini vurguladı.
ABD’deki iş gücü piyasasının seyrinin ise güçlü olduğunu belirtti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Togg T10X, 2025’e güçlü başladı: Satışlarda liderlik sürüyor
Temmuz zamları şekilleniyor: Memur, emekli ve sosyal destek ödemeleri artıyor
Goldman Sachs'tan yeni altın tahmini! Gram altın 6 bin liraya mı yükselecek?
Yatırımcılar Dikkat! O Gelişme Altın ve Dolarda Yeni Zirve Getirebilir
HABER... Kritik veri açıklandı! 4 aylık zam farkı belli oldu: En düşük emekli maaşı için yeni tahmin...