hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed bu akşam faiz kararını açıklayacak

    Fed bu akşam faiz kararını açıklayacak
    expand

    CNNTURK.COM/Hasan Selçuk TURAN-Fed bugün kritik faiz kararını açıklayacak. Bankanın, enflasyonun sürdürülebilir bir yolda olduğunu görmek için faiz ayarlamalarından önce beklemesi ve Mart 2024'e kadar faiz oranını sabit tutması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in Mart 2024'te üst üste beşinci toplantı için Fed fon oranını 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-yüzde 5,5'te sabit tutması bekleniyor. Politika yapıcılar, herhangi bir faiz ayarlamasını değerlendirmeden önce enflasyonun yüzde 2'ye doğru sürdürülebilir bir yolda olduğundan emin olmanın önemini vurguluyor.

    Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ayrıca yeni üç aylık ekonomik projeksiyonlar yayınlamaya hazırlanırken, tüm gözler potansiyel faiz indirimleri ve bu tür hamlelerin zamanlamasına ilişkin içgörüler için nokta grafiği olarak adlandırılan grafikte olacak.

    Aralık ayındaki son projeksiyonlar 2024 yılı sonuna kadar üç çeyrek puanlık faiz indirimine işaret ediyordu.

    Bu arada, ABD'de yıllık enflasyon Şubat ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 3,1'den yüzde 3,2'ye yükseldi ve çekirdek oran beklenenden daha az düşerek yüzde 3,8'e geriledi. Bu da hizmet enflasyonunun inatçı olduğunu kanıtlamasıyla birlikte enflasyonu hedefe geri döndürmenin daha zor hale geldiğini gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow