hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Aralık ayı FED toplantısı sonucu!

    FED faiz kararı 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak Aralık ayı FED toplantısı sonucu
    expand

    Piyasaların yakından takip ettiği FED faiz kararı tarihiyle detaylar gündemde yer alıyor. Altının ons fiyatı, 7 aydır aralıksız değer kaybederken; gözler kasım ayında yapılacak ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına çevrildi. Peki, FED toplantısı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte FED faiz kararı açıklama tarihi ve saati 2022…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED faiz kararı altın ve dolar gibi yön belirleyici ekonomik faktörleri doğrudan etkilerken piyasalarda yatırımı olan yatırımcılar tarafından FED faiz kararından çıkacak sonuç merak ediliyor. FED tarafından bu yıl peş peşe yapılan faiz artırımlarının akabinde yılın geri kalan döneminde iki FED toplantısı daha gerçekleştirilecek. FED Aralık yapacağı toplantıda açıklayacağı faiz kararı ile küresel piyasalara yön verecek.

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

    FED faiz kararı yılın son FED toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı 14 Aralık akşamı saat 21.30'da açıklanacak. FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyerek yeni yıldaki ekonomik öngörülerini belirtecek. FED faiz kararı 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak Aralık ayı FED toplantısı sonucuFED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

    Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini art arda beşinci kez 50 baz puan artırarak yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.

    KASIM AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası (FED), beklentilere paralel olarak politika faizini kasım ayında 75 baz puan daha artırdı. Böylece banka faizi yüzde 4'e yükseltmiş oldu. FED açıklaması "güvercin", FED Başkanı Powell'ın konuşması "şahin" olarak değerlendirildi ve piyasada sert dalgalanma yaşandı. Sene başından beri faiz artırımı politikasını benimseyen ABD Merkez Bankası son 5 toplantıda toplamda 300 baz puanlık artırım kararı alırken bu toplantı ile birlikte 2022 yılında pokitika faizi 375 baz puan artış göstermiş oldu.

    PİYASALARIN YIL SONU FAİZ BEKLENTİSİ

    Para piyasalarındaki fiyatlamalarda FED'in Aralık toplantısında yüzde 85 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 15 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow