hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı 2022 açıklanıyor... Haziran ayı FED faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta?

    FED faiz kararı 2022 açıklanıyor...  Haziran ayı FED faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta
    expand

    FED belirli tarihlerde düzenlenen toplantıların ardından faiz kararını açıklıyor. Faiz kararının açıklanmasına az bir zaman kala FED’in nasıl yol izleyeceği merak ediliyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faizi yükseltecek mi? İşte FED faiz kararı açıklama tarihi 2022..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomiyi yakından takip eden milyonlarca kişinin gündeminde küresel ekonomiye yön veren FED faiz kararı yer alıyor. ABD Merkez Bankası’nın haziran ayında açıklayacağı faiz kararı için geri sayım başladı. Mayıs ayında Fed, politika faizini 50 baz puan artırdı. Bununla beraber FED faiz aralığını yüzde 0,25-0,50 düzeyinden yüzde 0,75-1 seviyesine yükseltmiş oldu.

    FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ABD Merkez Bankası (FED) haziran ayı toplantısı 14-15 Haziran'da yapılacak. Faiz kararı 15 Haziran saat 21.00'de açıklandı.

    ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Fed, en yüksek faiz artışına giderek faizi 75 baz puan yükseltti.

    FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    FED son toplantısında beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artırmıştı. FED Başkanı Jerome Powell son açıklamasında enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söylemişti.  ABD’den son gelen enflasyon verileri yüzde 8.6 seviyesinde beklentilerin üzerinde olduğu için piyasalar yeniden acaba ‘ABD Merkez Bankası (Fed), 0.75 baz puanlık bir artış yapacak mı?’ senaryosunu fiyatlamaya başladı. Fakat uzun süreden beri piyasa beklentileri 50 baz puan seviyesine kilitlendiğinden faiz artışının da çok yüksek ihtimalle 50 baz puan seviyesinde kalması muhtemel gözükmektedir. Bu kapsamda beklentiler artışın devam edeceği yönünde olsa da toplantıdan nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow