hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? Faiz kararı açıklanıyor!

    FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak FED faiz kararı ne olur Faiz kararı açıklanıyor
    expand

    Doların küresel piyasalardaki konumunu etkilemesi nedeniyle FED’in faiz kararı her ay merak konusu oluyor. ABD’deki enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından FED faiz artırımı yapmıştı. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Temmuz ayı FED toplantı detayları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Temmuz ayı faiz kararının açıklanmasından sonra yatırımcılar ve ekonomi piyasaları FED faiz kararını gündeme getirdi. Ekonomi dünyasında gözlerin çevrildiği ve milyonlarca vatandaşımızı da yakından ilgilendiren FED faiz kararı için gözler kritik toplantıda. Bugün açıklanacak karar, piyasaların yönü açısından belirleyici olacak.

    FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Temmuz ayı FED faiz toplantısı 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. FED faiz kararı 27 Temmuz saat 21.00'de duyurulacak.

    HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

    FED haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemiş oldu.

    TEMMUZ AYI FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    ABD’de rekor tazeleyen enflasyon verisi sonrası FED’den bu ayki toplantıda 100 baz puanlık faiz artışı beklentileri gündeme geldi. Nomura ve Citigroup ekonomistleri bankanın bu ayki toplantıda 100 baz puanlık faiz artışı yapabileceğini belirtiyor. FED yetkilileri enflasyonun yüzde 9,1’e yükseldiği ortamda bu ay 100 baz puanlık faiz artışını tartışabilir. Bankanın bu ayki ve Eylül ayındaki toplantıda en az 75’er baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED 26-27 Temmuz toplantısında 100 baz puanlık faiz artışı yaparsa bu, bankanın para politikasında gecelik faizi doğrudan kullanmaya başladığı 1990’lı yılların başından bu yana en büyük faiz artışı olacak. JPMorgan Chase ABD Ekonomisti Micheal Feroli “bence beklentileri değiştirmek için zamanları var. Yavaş ve kademeli faiz artırmak için bir nedenleri yok” değerlendirmesini yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow