hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed faiz kararı ne zaman? Temmuz 2023 Fed faiz kararından sonra dolar altın euro ne olur?

    Fed faiz kararı ne zaman Temmuz 2023 Fed faiz kararından sonra dolar altın euro ne olur
    expand

    FED faiz kararı merak ediliyor. ABD Merkez Bankası'nın yapacağı Temmuz 2023 toplantısı merak ediliyor. Haziran ayında yapılan FED toplantısında faiz 5-5,25 aralığında sabit kalmıştı. Peki ama 2023 Temmuz ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son olarak FED faiz kararı için toplantı haziran ayında düzenlenmişti. Yeni toplantı tarihi ise 25-26 Temmuz olarak takvimde yer aldı. Buna göre Temmuz FED faiz kararı 26 Temmuz günü saat 21:00'de açıklanacak. Peki ama dolar ve altın ne olur?

    FED Faiz kararı sonrası dolar altın ne olur?

    Jerome Powell Fed faiz kararı açıklamasını 26 Temmuz'da yapacak. Fed Haziran'da yaptığı açıklama ile 15 ay sonra ilk kez politika faizini sabit tutmuştu. ABD'de beklentilerin altında gelen enflasyon verisi sonrası işsizlik maaşı başvurularının da iki ayın en düşük seviyesine inmesiyle Fed'den agresif faiz artırım beklentisi azaldı.

    Fed'in faiz artırımı sürecinde baskılanan altın fiyatları, enflasyon verilerinin iyileşmesiyle yeniden yükselişe geçti. 1.989 dolara kadar yükselen Ons altın yeniden yükseliş sinyali verdi.Merkez Bankası'nın kararı öncesinde faiz kararının tahminlerin altında kalacağı beklentisiyle Dolar/TL 27 TL'yi, Euro/TL ise 30 TL'yi aştı. Karar sonrasında düşüşe geçen döviz fiyatları haftayı kritik seviyelerin altında tamamladı. Doların satış fiyatı yüzde 2,99 değer kazanarak 26,9360 lira, avronun satış fiyatı yüzde 1,88 artışa 29,9400 lira oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow