hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED faiz toplantısı 2022 ne zaman? Gözler Ocak ayı FED faiz kararında!

    FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak FED faiz toplantısı 2022 ne zaman Gözler Ocak ayı FED faiz kararında
    expand

    Piyasaların gözü ABD Merkez Bankası FED faiz kararında. Sıkı para politikasıyla dünya piyasalarında doların değer artışına yol açan FED'in bir aydır beklenen faiz kararı için geri sayım başladı. Ocak ayı FED faiz kararı için FED’den şahin bir açıklama bekleniyor. Toplantı sonrasında ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma doların gidişatını belirleyecek. Peki, FED, Ocak ayı toplantısı ne zaman? FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? İşte merak edilen detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı ve alınacak karar araştırma konusu olmaya devam ediyor. FED faiz kararı Amerika piyasasının dışında dünya piyasaları tarafından yakından takip ediliyor. ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'ın ekonomistleri ABD Merkez Bankası'nın (FED) 2022 yılında mart, haziran, eylül ve aralık aylarında olmak üzere dört faiz artırımı yapacağı yönünde tahminde bulundu. ABD'de son yılların en yüksek enflasyon rakamlarına ulaşılması ve FED'in 2022 yılı içerisinde birçok kez faiz artırımı yapabileceğine dair açıklamaların ardından gözler Ocak ayı FED toplantısına çevrildi.

    FED FAİZ KARARI 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    FED toplantısı 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı 26 Ocak TS ile saat 21:00 itibari ile FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacak. FED toplantısı ardından olası bir faiz artırımı kararı ile başta gelişmekte olan piyasalar olmak üzere dünya piyasaları derinden etkilenecek. İkinci toplantı ise 15-16 Mart tarihlerinde, üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

    İŞTE FED'İN FAİZ KARARI

    FED FAİZ KARARI NE OLUR? İŞTE TAHMİNLER

    FED üyeleri 2022 yılında federal fon faizinin 3 kez 25'er baz puan artacağını öngördüler. Fed üyeleri 2023 yılı için de 3 faiz artırımı beklentisi ortaya koydular. FED, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği vurgulandı. Tutanaklarda, "Üyeler genel olarak, ekonomi, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin görünümler göz önüne alındığında, federal fon oranının üyelerin daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın gerekebileceğini belirtti." ifadesi yer aldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow