hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed 'henüz olmak istediği yerde değil'

    Fed henüz olmak istediği yerde değil
    expand

    Fed Yönetim Kurulu üyesi Lisa Cook, "Dezenflasyon yolunda ilerliyoruz ancak henüz olmak istediğimiz yerde değiliz" derken St. Louis Fed Başkanı Bullard da petrol fiyatlarındaki artışın Fed'in enflasyonu düşürme işini daha zorlu hale getirebileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün farklı yerlerde açıklamalarda bulunan Fed üyeleri Lisa Cook ve James Bullard, gelecek dönemde bankanın işinin zor olduğunu noktasında birleşti.

    Fed Yönetim Kurulu üyesi Lisa Cook, ABD'de enflasyonun gerilemeye başladığının ancak sıkı iş gücü piyasasından, Çin'in yeniden açılmasından ve Ukrayna'daki savaştan kaynaklığı fiyat baskılarının yayılmaya devam ettiklerini belirti.

    Michigan Üniversitesi'nde bir etkinlikte konuşan Cook, ücret artışlarının bir miktar yavaşladığını gördüklerini ve bunun dezenflasyon sürecinin yolunda olduğuna işaret ettiğini belirtirken, henüz gelmeyi hedefledikleri noktada olmadıklarını da vurguladı.

    Cook konuşmasında bankacılık sektöründe gelişmelerin ortaya çıkardığı belirsizlik karşısında kredilerin ne kadar sıkılaşacağının önemli olacağını belirtirken, kredilerde sıkılaşmanın özellikle küçük işletmeler için sıkıntı verici olabileceğine dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bununla birlikte kredilerde sıkılaşmanın büyümede hızlı bir düşüşe yol açmasını beklemediğini anlatan Cook, yetkililerin ekonomik verileri izlemeye devam etmeleri gerektiğini de vurguladı.

    BULLARD'DAN OPEC+ YORUMU

    St. Louis Fed Başkanı James Bullard, OPEC'in üretimi kısma kararının beklenmedik olduğunu ve petrol fiyatlarındaki artışın Fed'in enflasyonu düşürme işini daha zor hale getirebileceğini söyledi.

    Bloomberg'e konuşan Bullard, “Petrol fiyatları dalgalanıyor. Tam olarak takip etmek zor. Bunların bir kısmı enflasyonu besleyebilir ve işimizi biraz daha zorlaştırabilir” dedi.

    Bu yıl petrol fiyatlarındaki artışın, daha fazla enerji talebine yönelik ekonomik görünümüyle tutarlı olduğunu söyleyen yetkili, "Çin'in 2023'ün ilk yarısında beklenenden daha erken geri gelmesi ve Avrupa'nın resesyondan kaçmasıyla petrol fiyatlarının biraz daha yüksek olmasını zaten beklerdim" dedi. "Ve ABD'deki güçlü veriler, bunların hepsi petrol piyasası için oldukça yükseliş faktörleri."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow